На ден пред гласањето за предвремените парламентарни избори и во изборен молк, се тампонираат и поплочуваат помали сокачиња на улица “Рашанец” во Лескоец, објави „Охрид24“.

За разлика од овие сокачиња кои се тампонираат, сокачињата од спротива и малку подолу, каде жителите не ветиле дека ќе глаасат за една партија, се неасфалтирани и непоплочени.