Легендарниот пејач Оливер Драгојевиќ денеска во 18 часот ќе биде погребан во родното место Вела Лука.

Откако вчера пејачот го испратија илјадниците фанови од Сплит со брод до вечното негово почивалиште, денеска уште поголем број на фанови се дел од погребната поворка.

Инаку вчера во Хрватска беше прогласено и ден на жалост по повод заминувањето на легендата.

Реки народ се простуваат од Оливер Драгојевиќ- започна погребот на балканската легенда во родниот град