Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски и министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, денеска (среда, 22.04.2020 година), во 17:00 часот, ќе одржат прес-конференција, преку онлајн-видео комуникација.

На средбата се очекува да бидат соопштени новите мерки и ограничувања.