Во Грција се потврдени 27 нови случаи на коронавирус во последните 24 часа, од кои четири се идентификувани на влезовите во земјата.

Од почетокот на епидемијата во Грција се заразени 3.910 лица, од кои 1.051 се поврзани со патувања во странство, пренесува АНА.

Нема смртни случаи во последните 24 часа, така што вкупниот број на смртни случаи останува 193.

извор: Makfax