Под мотото „И ние сме звезда на европското небо“, децата на градинката 11 Октомври го прославија денот на Европската Унија. На настанот учествуваа и децата од детскиот хор Пиколо.

Покрај протоколарниот дел, децата, градоначалникот Велимир Смилевски и амбасадорот на Република Словенија Милан Јазбец,  ја фарбаа фасадата на градинката.

Градинката е првиот објект на територија на општина Бутел, и 2004 година за за прв пат е реновирана.

 

 

извор: Makfax