Само неколку дена по повторното отворање, гимназијата во Дормаген, Германија, е затворена поради инфекција со коронавирус.

По одлуката на властите за олабавување на мерките, училиштето, по долгата пауза поради пандемијата на коронавирус, било отворено за да ги подготви учениците за матура.

„Рајнише пост“ пишува дека гимназијата е повторно затворена затоа што е потврден коронавирус кај членот на семејството на еден ученик.

Поради тоа, учениците ќе мора да се подготвуваат за матурата по дигитален пат.

извор: Makfax