Во последните 24 часа во Бугарија се регистрирани 4.390 нови случаи на коронавирус, а 80 лица починале.

Во текот на изминатите 24 часа, направени се 11.068 тестови. Бројот на активни случаи во моментов е 55.716, од кои 4.176 се лекуваат во болници, а на 280 им е потребна интензивна нега.

516 лица се излекувани.

Од новите случаи, 1.318 се во Софија, 471 во Пловдив и 301 во Варна.

извор: Makfax