На инфективното одделение во Клиничката болница починаа два пациенти од Битола на возраст од 73 и 82 години, објави Тера.

На ова одделение засега има 78 хоспитализирани пациенти заразени со Ковид 19.

Бројот на активни случаи во Битола заклучно со 12 ноември е 625 лица.