Кога Меланија Трамп ги спомнувала Иванка и нејзиниот сопруг Џеред Кушнер, таа едноставно велеше „змиите“,  изјави неодамна  поранешната советничка на Првата дама, илустрирајќи ја себичната природа на парот.

Стефани Винстон Волкоф, поранешна блиска пријателка на г-ѓа Трамп, ги повтори своите тврдења на американската мрежа „Daily Beast“, каде исто така го нападна целото семејство Трамп, велејќи дека „тие си служат само себеси“.

Ова е само едно од последните тврдења во низата критики на Винстон Волкоф кон Меланија Трамп иако таа претходно била многу блиска со сопругата на претседателот Доналд Трамп.

Винстон Волкоф дури објави книга за нивната приказна, наречена „Меланија и јас“ кога работеше како нејзина помошничка во администрацијата на Трамп.

Меланија Трамп ги отфрли тврдењата на книгата на Волкоф, нарекувајќи ги „залудни шпекулации за нарушување на мојот карактер“.

Но, Винстон Волкоф продолжи да зборува за првата дама и семејството Трамп: „Принцезата сака да ја исфрли Меланија од игра, па затоа таа ги нарекува „змиите“, Џеред и Иванка, затоа што прават сè за да го постигнат она што го сакаат. И всушност тие го постигнуваат тоа “.

Таа вели дека иванка манипилирала со вработените во Белата куќа и тоа ѝ било специјалност.

„Ја нарековме Иванка„ сериски ловец “. Беше манипулантка. Не можете да одите и да вработувате луѓе кои работеле со Првата дама “.

Авторот исто така ја нарекува Иванка Трамп како „Доналд во костум“ и генерално го напаѓа семејството Трамп, нарекувајќи ги „длабоки колку кожата и само во служба на себеси“.