На социјалните мрежи кружи видео во кое се гледа како медицинска сестра во една болница за белодробни болести во Русија малтретира дете, влечејќи го за коса, по што го фрла на креветот. Видеото брзо дошло до рацете на полицијата која врши истрага. 

Сестрата веднаш е суспендирана, а својата постапка ја оправдувала со фактот дека „рацете и биле влажни, па за да не го испушти детето го фатила за коса.“

Истражниот комитет на Русија во Новосибирската област моментално проверува зошто дошло до инцидентот. 

– Врз основа на резултатите ќе биде донесена и одлука за решение на случајот, рекла за тамошните медиуми Анастасија Кулешва, секретар на Истражниот комитет.