Амин ал Захед, работник во пристаништето во Бејрут, е пронајден 30 часа после смртоносната експлозија која го разори градот. Ал Захед е пронајден во Средоземното Море во кое завршил по страотниот удар. Го нашле крвав и повреден, а спасителите потоа го префрлиле во болница во Бејрут. 

Очајните Либанци кои трагаат по своите блиски, исчезнати во експлозијата, покренаа страница на Инстаграм каде бараат помош. 

Beirut port worker is found bloodied but alive 30 hours after being blown into the sea by the devastating explosion https://t.co/YlAwoARAcF