ЈП Водовод и канализација – Скопје апелира до граѓаните на градот Скопје за сериозен пристап кон рационалното користење и употреба на водата. Последиците од климатските промени стануваат дел од нашето секојдневие. Високите температури кои достигнуваат и до 40°C придонесуваат за енормно зголемување на потрошувачката на водата и намалена издашност на изворот Рашче, информира Водовод.

Апелираме граѓаните да се воздржат од полнење базени, наводнување на поголеми зелени површини, полевање на ниви и бавчи со водата од градскиот водоснабдителен систем, со едниствена цел нормално водоснабдување во секој дел од градот Скопје – велат од Претпријатието.

ЈП Водовод и канализација – Скопје ги повикува сите граѓани кои имаат информација за злоупотреба на водоводниот систем преку диви приклучоци, истите да ги пријават на еден од следните контакти:

02 3073 010, Дежурно Информативен Центар;

02 3240 300, Дирекција

[email protected]

www.vodovod-skopje.com.mk

www.facebook.com/jpvodovod.skopje