ВМРО-ДПМНЕ ќе учествува на пладневниот состанок во Собранието на тема „Законот за Јавно обвинителство“.

ВМРО-ДПМНЕ инсистира на јавна расправа во која ќе биде вклучена експертската јавност и претставници на меѓународната заедница, дознава Курир

ВМРО-ДПМНЕ се противи на носењето на противуставниот закон и нема да дозволи носење на закон кој треба да овозможи контролирано обвинителство со цел Заев да не одговара за сомнежите на криминал и воспоставениот хибриден режим.