Според неофицијалните резултати на досега обработените гласови, ВМРО-ДПМНЕ има убедливо водство во изборните единици 2 и 3.

Во ИЕ 2 ВМРО-ДПМНЕ  има освоено  35.09% од гласовите, а СДСМ 33.88%.

Во Изборната единица 3 ВМРО-ДПМНЕ има освоено 47.04% од гласовите, а  СДСМ 42.82%.

Тесна битка се води во ИЕ 4. Таму  45.67% од гласовите има освоено ВМРО-ДПМНЕ, а  СДСМ 46.39%.