Факти на денот:
1. Судијката Мери Дика, кума на Боки 13, призна дека перела пари, Рускоска и Јовевски не реагираат.
2. Заев дал лиценца за плантажа за марихуана на градоначалникот шверцер на марихуана Боро Малборо.
3. Освен ВМРО-ДПМНЕ и експертите со став дека Законот за јавно обвинителство на СДСМ штити криминал.
4. Министерката Дескоска ја проширила програмата за правосуден испит со предметот кој го предава нејзиниот сопруг.
5. Дали Заев и Чауш фалсификувале лични карти за фалсификување на изборите.
6. Докажан наместениот оглас за вработување. ВМРО-ДПМНЕ однапред ги објави имињата кои општината Ѓорче Петров и Александар Наумовски ги вработи.
7. Заев удира клуч на шампионот „Вардар“.