Морбидно е што СДСМ зборува за избори во ситуација со 52 заразени и 4 починати, велат од ВМРО-ДПМНЕ во нивното соопштение во кое ги потенцираат фактите кои го одбележаа денешниот ден.

1. Морбидно е што СДСМ зборува за избори во ситуација со 52 заразени и 4 починати, веднаш треба разрешување на Комисија за заразни болести

2. Ден Дончев незаконски се стекнал со 130.000 долари, ЈО на Русковска го штити

3. Молкот на Нина Ангеловска и паушалните одговори од Богоев потврдуваат дека ГУП-от во Трнодол се менува за да се офајди и збогати Ангеловска

4. Зголемувањето на бројот на заразени е фијаско на Филипче, не се граѓаните криви за неговата неспособност

5. Владата не ги заштити граѓаните и тераше ПР и предизборна кампања, сега ги обвинуваат Чулев и граѓаните за хаосот кој СДСМ го создаде“ стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ