Почнуваат да пристигнуваат првичните резултати од партиските штабови. Според неофицијални резултати ВМРО-ДПМНЕ убедливо води во скопски Аеродром. Односот ВМРО-ДПМНЕ – СДСМ-Беса во оваа општина е 2:1.