Српските медиуми со позитивни оценки за настапот на Влатко Стефановски на фестивалот „Нишвил“. Стефановски настапил во неформалниот дел од фестивалот, веднаш по настапот на Гелдоф. „Незаборавен концерт“, „Влатко Стефановски и Боб Гелдоф направија дармар на Тврдината“ се само дел од насловите во српските медиуми кои ја пренесуваа секојдневно атмосферата од Фестивалот.

Светската ѕвезда Боб Гелдоф и Влатко Стефановски настапија на затворањето на „Нишвил“, но според публиката, вистинското шоу го направил нашиот Влатко Стефановски.

Стефановски настапил во неформалниот дел од фестивалот, веднаш по настапот на Гелдоф, а публиката уживала во сценската изведба, речиси никој не си отишол, како што се случувало претходно.

Има одлични вибрации меѓу мене и вас. Во Ниш настапувам 40 години и пресреќен сум што имам публика како вас, се обратил Стефановски до својата публика, која неколкупати го враќала на бис. По настапот, фановите чекале да се фотографираат со него, пишува Курир.рс.