Факт на денот, според ВМРО-ДПМНЕ, е тоа што власта не се справи со коронавирусот, а за тоа доволно зборува експлозијата од нови случаи, односно тоа што само за еден ден имаме нови 40 заразени.

Факти на денот: 
1.Власта не се справи со коронавирусот. Експлозија од нови случаи само за еден ден нови 40 заразени.
2.Заев и Спасовски го одбија предлогот на Наќе Чулев за парична награда на полицајците.
3.Ден Дончев изрекетирал 824.000 евра од фирмата Диамед.
4.Заев со покачувањето на акцизата ќе им земе над 178 милиони евра на граѓаните и стопанствениците.