Владата утре ќе одлучува дали ќе го прифати предлогот на лидерот на СДСМ, Зоран Заев за кратење на платите во јавниот сектор поради кризата предизвикана од корона вирусот.

Министерот Дамјан Манчевски најави дека утре ќе се одржи седница за економските мерки.

Владата уште утре ќе ги донесе мерките за помош, го разлледува и ќе се произнезе, рече Манчевски

Заев пред некоку дена побара сите функционери на државно и локално ниво премиер вицепремиер, раководители, судии, обвинители ќе зeмаат минимална плата од 14.500 денари за април и мај.

Истото важи и за јавниот сектор, јавната администрација на државно и локално ниво, ќе зимаат плата од 14. 500 денари за април и мај, објасни Заев.