„Владата демантира дека паднал договор со Бугарија.

Отааму велат дека се невистини и дезинформации изнесените тврдења во текстот кој излезе во повеќе медиуми насловен како  “Заев ги прифатил сите барања на Бугарија, следува потпишување на анекс на договор?”

„Владата категорично демантира дека се прифатени сите барања на другата страна во македонско-бугарските односи, а целосна манипулација е информацијата дека “следува потпишување анекс на договорот” стои во реакцијата

Според „Инфомакс“ Заев ги прифатил сите барања на Бугарија, следува потпишување на анекс на договор https://vecer.mk/node/541150

Posted by Вечер on Петок, 27 ноември 2020