Вкупниот број на заболени се искачи на 70, изјави министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција.

Тој додаде дека градови каде има заболени се Дебар, Скопје, Гостивар Штип и Охрид, сите пациенти се со релативно стабилна и лесна слика, пациентката на респираторна машина е во критична фаза.