Вкупната бројка на дијагностицирани со коронавирус во Македонија 1442 пациенти, од кои  бројката на оздравени пациенти е 627, на починати е 73, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 742.

Досега во Македонија коронавирусот е дијагностициран во 27 градови и тоа: Скопје – 493, Куманово – 384,   Дебар – 51, Штип-34, Прилеп –147,  Тетово – 76,  Струга – 66,  Велес – 69,  Битола –19,  Охрид –15,  Кавадарци – 5,   Гостивар –17,  Гевгелија – 4,  Струмица – 2,  Крива Паланка-5,   Радовиш – 4,   Крушево – 3,  Кочани – 28,   Пробиштип – 2, Кичево – 2,  Неготино -7, Демир Хисар – 1,   Македонски Брод -2,  Пехчево- 2,  Делчево-1,  Валандово -1,  Виница – 2

Во изминатите 24 часа направени се 279 тестирања, а потврден е 21 нов случај на ковид-19 и тоа во: Скопје – 7, Куманово -6, Прилеп-4, Тетово-1, Пехчево-1, Делчево -1, Струга-1.