Еве неколку едноставни совети кои можат да ви помогнат брзо да го полните вашиот телефон.

Заминувате од дома или работа за 20 минути и батеријата на вашиот телефон е при крај?

Идејата за полнење на телефонот што е можно повеќе во тие 20 минути ви поминува низ главата, но како? Еве неколку брзи и лесни совети кои можат да ви помогнат да ја реализирате таа идеја. Овие совети можат успешно да се применат на Android, Windows Phone, iOS и други уреди.

Користете добар или силен полнач

Еден од побрзите полначи е токму оној од iPad. Зошто да не го користите за вашиот iPhone? На пример, ако користите класичен полнач, за полнење на моделот iPhone 6 потребни се околу 3 часа. Меѓутоа, ако користите полнач за iPad, iPhone 6 ќе биде полн за 2 часа.

Истиот случај е со уредите со Android. Ако користите посилни полначи, оние од таблети чии батерии имаат поголем капацитет, како и оние со поголем напон, вашиот телефон со Android дефинитивно ќе се полни побрзо.

Ако сте загрижени дали посилните полначи ќе ја оштетат вашата батерија, тоа едноставно не е така.

Поставете го телефонот во авионски режим

Со поставување на телефонот во режим „авион“ за време на полнењето, тој се полни побрзо затоа што не ја троши својата енергија на WiFi, 3G, Bluetooth и слично. Фактот дека е потребно скоро двојно помалку време за да се достигнат 100% покажува колку е ефикасно полнењето на телефонот додека е во авионски режим.

Извадете го телефонот од футролата

Гумени кутии или ткаени едноставно го загреваат телефонот. И кога телефонот ќе се загрее, тој веќе не функционира нормално. Значи, „направете го вашиот телефон удобен“, ставете го таму каде што не е премногу жешко, односно не под перницата и поврзете го со полначот.

Не го користете телефонот додека се полни

Секако, ќе го полните телефонот побрзо ако не го користите. Знаеме, не е лесно да се одделите од телефонот кога ви треба. Меѓутоа, ако сакате да користите што е можно помалку време за полнење на телефонот што е можно побрзо, нашиот совет е да го оставите на полначот да си го направи своето.