x

„Висат“ олимписките игри и во 2021 година!?

Олимписките игри беа поместени за наредната година, но прашање е дали истите ќе бидат одржани и во тој рок.

Светската здравствена организација смета дека би било нереално да се очекува ОИ да бидат одржани, ако не се најде вакцина за вирусот.

„Ако се најде вакцина против Ковид-19, тогаш сигурно ќе се одржат игрите во Јапонија 2021 година. Во спротивно, не е реално да биде на програмата“, се вели во соопштението на СЗО.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата