Владата на редовната седница за директор на Агенцијата за национална безбедност го назначи Виктор Димовски.

Тој досега ја извршуваше функцијата државен секретар во Министерството за надворешни работи.

Димовски во периодот од 2007 до 2009-та година, беше прв човек на Агенцијата за разузнавање.

извор: Makfax