Италијанскиот медиум Месаџеро објави видео кое ја шокираше Европа, особено бирократите во ЕУ, а Италија ја доведе до делириум. Во својата канцеларија мирно, господски, потпретседателот на италијаскиот парламент Рампели го тргна од јарболот европското знаме, го спакува и на тоа место го постави – италијанското. Со јасна порака дека за него со ЕУ е завршено, постои само Италија.

За само четири часа ова видео на Фејсбук доби поддршка со 19.000 преземања и шерувања и над 2.500 коментари со поддршка..