Три големи американски телевизии, Еј-би-си, МСНБЦ и ЦБС, го прекинаа обраќањето на Трамп од Белата куќа веднаш штом спомна дека е победник на изборите. Тоа се случи во десеттата секунда од неговото обраќање.

„Повторно, ние сме во невообичаена ситуација, не само што треба да го прекинеме претседателот на Соединетите Американски Држави, туку и дека треба да го поправиме“, рече лидерот на МСНБЦ, Брајан Вилијамс.

извор: Makfax