Најавувам дека утре ќе бидат презентирани документи за констатиран судир на интереси кој кај скопскиот градоначалник Петре Шилегов го има утврдено Антикорупциската комисија, рече портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски.

„Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов има склучено договор за консултации со адвокатското друштво на адвокатот Петре Шилегов, за сума од 50.000 денари месечно. Тоа што градоначалникот Шилегов денеска не го кажа е дека е констатиран судир на интереси од ДКСК“, посочи партискиот портпарол.

Стоилковски јавно запраша зошто е констатиран судир на интереси и што всушност е основата за корупција, во ситуација кога Шилегов тврди дека е се чисто.

извор: Makfax