Луѓето ширум светот се собраа синоќа на традиционални прослави за да ја пречекаат новата 2020 година.Жителите на Нов Зеланд и другите пацифички острови беа меѓу првите што ја прославија новата година со спектакуларни огномети, по што следуваа големи огномети и прослави на плоштадите и во Кина, Кореја, Венецуела…

Во Јапонија, граѓаните си посакаа просперитетна година, додека, во согласност со традицијата, биеја ѕвоната во будистичките храмови.

Светот ја дочека Новата година весело и со огномет од Сиднеј до Лондон, иако прославите останаа под сенката на пожарите во Австралија, протести во Хонг Конг и Индија, како и нуклеарни тензии со Северна Кореја.

Молдова 

 

Србија 

 

Бејрут 

 

Париз 

 

Португалија 

 

Венецуела

 

извор: Makfax