„Одговорно тврдам дека ниту јас ниту член на моето семејство нема удел во  која било компанија ниту во државата ниту надвор од државата, ниту денеска ниту во минатото“, рече министерот Оливер Спасовски во денешната изјава откако го поднесе барањето до Државната комисија за спречување на корупција, а по информациите што ги изнесе политичката партија ВМРО-ДПМНЕ за наводна инволвираност на министерот Спасовски во сопствеништвото на компанијата „Пин петрол“ и наводно постоење судир на интереси.

„Како министер за внатрешни работи, но пред сè како граѓанин на оваа држава, секогаш сум се залагал и ќе се залагам за целосно почитување на законите и нивна неселективна примена. Изминатиов период политичката партија ВМРО-ДПМНЕ направи безуспешни обиди да ме дискредитира и во јавноста изнесе целосни лаги и невистини за мој наводен сопственички удел во новата инвестиција на компанијата ‘Пин петрол’ во Куманово. Поднесов барање антикорупциската комисија да направи проверка на мојата имотна состојба, имотната состојба на моето семејство и да ги преземете сите неопходни активности во насока на проверка на наводите за постоење на судир на интереси. Да се утврдат фактите. Не смее да се дозволи да се манипулира со јавноста. Тоа не може да биде стандард ниту во државата ниту во политиката“, рече Спасовски.

извор: Makfax