По излегувањето од дебатата Зоран Милановиќ повторно го спомена пропаднатиот „Континентал“ во чиј Надзорен одбор била претседателката, по што беше вербално нападнат од нејзиниот советник Томислав Маџар.

„Можеби се срамиш“, извикуваше Маџар додека Милановиќ даваше изјава пред ходниците на ХРТ, откако се расправаше за Леон Сулиќ, кого Грабар-Китаровиќ го помилува.

„Тоа е моја граѓанска должност“, рече Милановиќ и тргна да излегува.

Маџар рече дека на Милановиќ може му е срам „и од неговиот говор и неговото однесување“.

Милановиќ го праша: „Кој си ти момче?“ и рече дали станува збор за некој од безбедноста, а портпаролот на Милановиќ, Никола Јелиќ, рече дека тој е советник на претседателот.

„Тоа е затоа што бевте на минимална плата и не пријавивте целосна плата. Тоа е вашата економија”, извика Маџар.

„Тоа е тоа. Борците на ХДЗ се борат во парламентот, тие не знаат како да се борат, пцујат. Така разговараат со поранешниот премиер. Јас не го познавам човекот. Тоа е патетично“, рече Милановиќ.