Во голем дел од западна Америка во текот на ноќта падна снег.

Снег падна и во Аризона, каде голем број кактуси смрзнаа поради ниските температури и снегот. Во јужниот дел на Аризона, снегот ги прекри кактусите, објави АП.

Националната метеоролошка служба издаде предупредување за мраз во Невада, а снег падна кратко имаше и во Лас Вегас.

Поради снегот и мразот на патиштата, затоврени се дел од училиштата и државните институции во Албукерк, во Ново Мексико.

извор: Makfax