Мостот Каприглиола, важна артерија што ги поврзува Ла Специја и Маса, се урна.

Во моментот кога тоа се случуваше, само едно комбе поминуваше и како резултат, возачот е полесно повреден.

Сообраќајната блокада поради коронавирусот избегна трагедија бидејќи мостот во нормално време има значителен обрт на возила.

Возачот кој е повреден по уривањето на мостот кај Албијано Магра е пренесен во болница.

Другиот возач во комбето, од другата страна, поминал без повреди.