Пандемијата со коронавирусот ги испразни светските метрополи, каде властите апелираа или законски го ограничија движењето на граѓаните, со цел да се намали опасноста од ширењето на коронавирусот.

На видеата споделени на интернет, може да се забележи дека големите градови или пак туристичките дестинации каде обично е речиси невозможно да се пробиете заради метежот, деновиве изгледаат како градови на духови.

Според последните податоци во светот, од коронавирус досега заразени се 649.904 лица од светската популација, а починале 30.249 луѓе, од кои 10.000 во Италија.

извор: Makfax