На 400 метри Беријан трчаше подобро од рекордот на Вилсон Кипкетер, 1.42,67 минути.

До пред две години Беријан работел во еден од рестораните на “Мекдоналдс”, а во професионалниот спорт влезе преку клубот Big Bear Track Club. Оваа зима тој победи на зимското првенство на САД. Неговиот личен рекорд изнесува 1.43,34 минути.

[video: https://youtu.be/LCRhggDd-mw]