Поројните дождови во Општина Липково предизвикаа масовни проблеми и поплави во неколку села на оваа општина. Како што може да се види од снимките на ТВ21, во селото Ропалце, врнежите предизвикале големи штети.

Од општината велат дека е ангажирана соодветна механизација за санација на последиците.

Извор: ТВ 21