Агенцијата „Рипли“ објави прва видео снимка од основачот на Викиликс, Џулијан Асанж, од строго чуваниот затвор Белмарш во Лондон.

Асанж таму моментално служи затворска казна од 50 недели поради кршење на условите за кауција.