Рускиот претседател Владимир Путин ја искористил посетата на Иванов за да разговара со локалните жители, а во еден момент, од толпата се издвоила жена, која му изјавила љубов.

„Земи ме за жена“, му рекла таа. Претседателот се насмевнал велејќи дека станува збор за „убав предлог“ и ја прашал за нејзиното име, на што таа одговорила „Јулија“. Девојката потоа му пристапила на Путин и, како што подоцна раскажала, успеала да му даде фотографија на која бил запишан нејзиниот телефонски број.

„Му дадов фотографијата, а сега ќе видиме каков ќе биде одговорот“, рекла самоуверената девојка од Иванов.Го нарекувале град на невести, па затоа добил и понуда.

Јулија признала дека Путин и се допаѓа веќе некое време, но дека не може да каже какви се нејзините шанси за брак.

За време на посетата на Иванов, Путин посетил и детска болница, како и фабрика за производство на воени и цивилни падобрани.