Градоначалникот на Лос Анџелес, Ерик Гарсети објави итна наредба со која им се наложува на сите жители на градот да останат во своите домови поради зголемениот број на случаи со коронавирус.

Наредбата стапува на сила веднаш.

Гарсети привремено ја повлече претходната наредба побезбеден дома и издаде нова неопходна за заштита на животот и имотот во градот, јавува „Ројтерс“, пренесе „Танјуг“.

 

извор: Makfax