Претседатеот на избирачкиот одбор на гласачкото место бр. 2695 во ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ во Скопје побарал интервенција од полицијата бидејќи жена влегла на гласање со маска на која велат оти имало партиски симбол и не сакала да ја смени.

При доаѓање на полициските службеници, таа ја сменила маската и ѝ било овозможено да гласа, пришто било утврдено дека се работи за Е. Т. (37) од Скопје.

„Лицето потоа почнало на висок тон да се расправа со полициските службеници по што ѝ била дадена наредба да престане и да излезе надвор од училиштето за да не го нарушува јавниот ред и мир за време на гласањето, при што таа одбила и продолжила да го нарушува јавниот ред и мир“, велат од МВР.

На крајот, жената била приведена и против неа ќе биде поднесен записник за констатиран прекршок по чл. 4 – Нарушен ЈРМ со карање, викање, дрско и непристојно однесување и чл. 14 – Нарушување на ЈРМ со непочитување наредба од УПС од ЗППЈРМ.

извор: Makfax