Во моментот во тек е заложничка криза на мостот Рио Нетерои, кој ги поврзува Рио де Жанеиро и Нитерио. Еден човек наводно киднапирал автобус што се наоѓа на мостот и се заканувал.

Се смета дека осомничениот е припадник на воената полиција. Неколку лица се во автобусот, но не е познато точно колку. Тој ослободи двајца заложници.

Тој, наводно, се заканува дека ќе го запали возилото.

извор: Makfax