Во двата натпревари, избраниците на тренерот Раул Гонзалез излегоа како победници и повеќе од залужено обезбедија учество на Ф4 во Келн. Атмосферата во реваншот, во СЦ ” Јане Сандански” беше феноменална, а публиката можеше да ужива во прекрасните 60 минути кои им ги подарија нивните миленици на теренот.

Ретко се гледа ваков амбиент на ракометните терени, тоа го има само во Скопје и тоа во “црвено-црниот” дел на градот.

[video: https://youtu.be/bVGKtKsCa8k]