Кинезите најдоа начин како да ги потстрижуваат и да ги бричат клиентите во време кога ширум светот се шири опасниот коронавирус.

Фризерски салонот во Лужоу дизајнираше одличен начин за миење на косата и за потстрижување, притоа почитувајќи ги безбедносните мерки за да се спречи ширењето на коронавирусот.

Тие користат четки и машинчиња прицврстени на стапови долги три метри за да го одржат препорачаното растојание меѓу себе и клиентите.

извор: Makfax