Неверојатните снимки од Казахстан го обиколија светот. Во оваа земја повеќе од една недела има екстремно студеното време со температура и до -42 степени.

Екстремниот студ им се закануваат и на луѓето и на животните, а на снимките кои ги објавија граѓаните можат да се видат животни, кои се смрзнале во движење.

Погледнете.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=tJ8wXbTGXEM autoplay:0]