Денеска требаше да се спроведат договорените предвремени парламентарни избори, но се одложија поради пандемијата на коронавирус.

Нумерологот Мими Главиновска, уште во 2019 година во последното издание за таа година на „Click Plus“ емисија на ТВ 21, рече дека избори нема да има.