Името на оваа албанска телевизија е Zjarr TV”, што во превод значи ОГАН ТВ. Па за да биде баш оган, спикерките кои ги водат вестите на оваа телевизија никогаш не носат градник.

 И не само што не носат градник, туку тие вестите ги водат речиси полуголи, што навистина е една ретка појава во светот, а ако не и единствена. Најверојатно вестите на оваа телевизија не се слушаат туку само се гледаат.

Во продолжение погледнете некои од спикерките на вести од оваа албанска телевизија па самите можете да одлучите дали се за слушање или за гледање.