На социјалните мрежи се појави видеоснимка на која се гледа како венецуелски војник пали писмо од водачот на опозицијата, Хуан Гвaидo, што  му го предал еден човек.

Видеото за првпат беше објавено од телевизијата „Телесур“, а потоа се појави на Твитер и на другите социјални мрежи.

Видеото прикажува човек што му доставува документ на еден член на армијата, му предлага да се запознае со него и еден војник кој без да го прочита писмото го запалува, велејќи дека војниците не се предавници и не можат да се купат.

извор: Makfax