Пристигна и тортата за која долго се зборуваше во медиумите.

Торта тешка 70 килограми иста колку што била и на Цеца на денот на венчањето, има шест ката, бела боја украсена со златни детали.

Младенците земале по едно парче од гламузорната торта и се послужиле еднен со друг, а потоа ги дочека шампањско. Се шпекулираше дека тортата Вељко ќе ја сече со меч, а тоа и го стори.

Во хотелот биле 500 гости, меѓу кои и бројни познати личности, од кои многумина се фатиле за микрофон, а младенците во таа убава атмосвера, цело време расположени постојано се гушкале и бакнувале.