На Вељко Ражнатовиќ Инстаграм му ја забранил сликата со покојниот татко. Вељко Ражнатовиќ објавил на Инстаграм профилот слика со својот покоен татко, каде што малиот Ражнатовиќ е во прегратка на таткому.

Сликата наишла на бурни реакции, а некои корисници на оваа социјална мрежа ја пријавиле како содржина која промовира насилство.

Инстаграм веднаш ја тргнал сликата со образложение:

“Вашата стори ги крши правилата на нашата заедница. Стори е тргната поради промовирање насилство или опасни организации“.

Вељко бурно реагирал на овој потег и порачал: Ќе ви е*ам мајката на сите поединечно“

Инстаграм и порано симнувал некои негови објави, неодамна слика од крстењето на неговиот син била пријавена и симната. Причината била што на сликата напишал дека детето е крстено на голем празник Петровден, но и на денот на ослободување на српскиот народ.